Tuesday, August 17, 2010

how to make red velvet cake

follow the step by step recipe below.....

6 comments:

  1. alamak... recipe tak de pun???

    ReplyDelete
  2. akak, 1 stick of butter tu maknenya banyak mane ye? kalau 1 buku butter bersamaan 250g kan?

    ReplyDelete
  3. Rohaida,

    1 stick of butter = 1/2 cup of butter = 4 oz of butter.

    ReplyDelete
  4. kak, thanx 4 the resepi :).. sya dah cuba dan memang best bangat.. hehe.. tapi untuk topping cream cheese tu kan dia cair sikit la dan tak sama mcm dlm video tu.. akak ada tips tak untuk buat krim cheese topping jadi likat?

    ReplyDelete
  5. rohaida,
    jangan pukul krim cheese dan butter terlalu lama dan terlalu kembang...asalkan dah bercampur cukup...masukkan gula dan mix, tapi jangan kacau lama sangat...

    ReplyDelete