Sunday, July 25, 2010

simple cocktail dessert

pencuci mulut yang mudah disediakan. terutama jika nak cepat. sesuai sebagai juadah berbuka puasa.

bahan-bahan
1 can fruit cocktail
1 can lychee
1 can buah kelapa laut
1 can evaporated milk

mix all can fruits into a big cowl. add a can of evaporated milk and a bowl of ice cube.

note: Pilihan buah-buahan adalah mengikut selera anda. Anda boleh tambahkan jelly, sagu biji yang telah di rendam/masak sehingga kembang, buah segar dan sebagainya. Masukkan kedalam peti sejuk sehingga sedia untuk di hidang.

11 comments:

  1. mesti cuba untuk berbuka puasa nanti...

    ReplyDelete
  2. thank you. mesti cuba....ok.

    ReplyDelete
  3. Wahhh ... nampak nya macam sedap gitu yeee!! Misti nak coba buat nii ... lagi pon,bahan2 nya senang di dapat di kedai.

    ReplyDelete
  4. memang sedap kak ida...sy dh cba dh koktail ni..smpi dipuji..sy ni suka bt simple2..sng nk pk beli bahan...sgt sdp..thanks kak ida..:)

    ReplyDelete
  5. fruit cocktail jenama apa yg ada tanda halal sebab sy tgk kebyknnya tiada tanda halal yg dari jakim. harap ada sesiapa yg sudi mbantu.

    ReplyDelete
  6. My feveret ni Kak Ida tp nnt nak tbhkan lagi isi kandung buah2an nya tu.. thanks kak for sharing...

    ReplyDelete
  7. simple2 ni mmg sy suka sgt.......

    ReplyDelete
  8. mesti sedapkan,
    nanti nak try buat lah..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...