Sunday, July 25, 2010

scottish breakfast

hari kedua saya bertolak ke Edinburgh dengan train express. memang saya teringin untuk ke scotland kali ini. dah dua kali ke london dan sekitarnya dan suasana adalah sama kecuali penduduknya jauh berubah.

setibanya ke edinburgh saya mengambil kereta yang telah saya tempah dan terus menuju ke kawasan tanah tinggi scotland iaitu Inverness....perjalanan mengikut jalan kampung mengambil masa lima jam tetapi ia amat berbaloi. Sepanjang perjalanan pemandangan amatlah cantik....tak dapat nak saya gambarkan disini.... di Inverness, saya menyewa bilik disebuah rumah (bed and breakfast, booking tru internet) yang really scottish style and cosy. kami tinggal dua malam disini....really love the interior of the house and the way they decorated the dining area and living hall......we had scottish style breakfast (tolak meatlah ya)...rental for the room....huh! this one memang mahal sikit, tapi sebab teringin nak duduk dalam rumah orang scottish....saya pejam mata.....bayar je....hehe...

1 comment:

  1. wahhhhhhh.... best ni...
    udah bekfes gaya inggeris... :D
    selamat ber'enjoy lah.. :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...