Wednesday, April 28, 2010

chickenball spaghetti

Ketika makan angin (shopping) di Tesco pagi tadi saya terpandang akan chicken ball product keluaran AZMY. Tatkala membelek bungkusan chicken ball itu saya dapati ia bukanlah seperti chicken ball biasa yang hanya di buat dari tepung berperisa ayam. Chicken ball AZMY adalah daging ayam sebenar yang di campur dengan beberapa bahan lain dan di bentuk menjadi bebola dan dibekukan. Teringin untuk merasa tekstur bebola ayam Azmy ini, maka saya pun membeli dua bungkus....ketika dinner tadi anak-anak saya berkata "sedapnya mama chickenball ni, lain kali tak payah dah beli meatball yang selalu mama beli tu, guna yang ni je"....oklah...kalau mereka suka, saya pun suka.....dan ia dijamin Halal, itu yang paling utama... 1 packet spaghetti 2 bottles 1 can one and half package (about 25 meatballs), AZMY chicken ball 1 large onion, chopped zucchini or japanese cucumber and button mushroom fresh basil leaves

other ingredients
chopped garlic, 3 cloves
3 tbsp chilli paste
1/2 cup sweet chilli sauce
seasoning
grated parmesan cheese
olive oil spaghetti sauce...

2 comments:

  1. Salam K Ida,

    Sungguh menyelerakan masakan K Ida ni... Nak tanya, chicken ball tu, kak Ida terus masukkan dlm kuah tu ke, atau perlu direbus dahulu or digoreng dahulu?
    Thanks.

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam,
    terus masukkan aje chicken ball tersebut ke dlm kuah...tak perlu masak/goreng dulu...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...