Thursday, September 18, 2014

Galata Tower

Assalam,
jangan tanya kenapa dengan kkida ni...berubah fikiran dekat sepuluh kali...kejap nak tutup blog, pastu nak buka blog, pastu nak ubah blog, pastu nak tambah blog, pastu tak larat pulak nak update blog sebab dah terlebih blog...akhirnya...pi mai pi mai tangtu juga...hehe...

tapi sebenarnya penyakit ubah fikiran ni kkida warisi dari mak kkida...huhu...anda tahu, mak kkida dalam sekelip mata aje dia boleh berubah fikiran walaupun sebelum tu dia beria-ria dalam satu-satu hal tu...heheeee...

sehari sebelum berlakunye sesuatu peristiwa dia masih boleh ubah fikiran...haha...contohnya dua hari lalu dia kata dia taknak datang KL lagi, nak tunggu lepas raya haji...tetiba hari ni dia kata nak datang pulak...muahaha...(sbb hubby kkida balik ipoh...so mak pun nak tumpanglah datang sini...:)

harap-harap jangan last minute bila menantunye dah tecegat depan pintu dia kata tak jadi datang pulak...:-)
so, tidak hairanlah kkida pun camtu juga...no surprise...ntah ntah tahun depan kkida ubah fikiran lagi...mungkin anda akan dengar kkida ngeluh pulak nak tutup blog sebab dah jemu menulis...:')

tak kisahlah yek...buat masa ni kkida masih maintain...huhu....

sekarang ni kkida nak share beberapa keping photos yang kkida ambil dari atas Galata Tower, Istanbul masa gi sana mac lalu...sebenarnya banyak yg nak diceritakan tentang trip ke Istanbul tersebut...tapi tulah...mood kkida ni terumbang ambing...nak pilih gambar satu-satu pun rasa segan (malas)...
Galata Tower bukanlah satu kemestian untuk anda lawati...jika ada lebih masa dan budget bolehlah masukkan ke dalam itenarari anda...ia terletak atas tanah tinggi...jenuh jugalah kkida menapak...hari tersebut adalah hari yg amat terseksa dari 10 hari trip kkida ke Istanbul...tak tau pulak nak kena kerabat bukit tinggi camtu...huhu...

tapi dalam kepayahan tu berjaya juga kkida naik hingga ke puncak...nak masuk tu kena bayar...kkida lupa harga tiketnya (boleh cek kat internet)
namun amatlah berbaoi, pemandangan dari atas tower sangatlah cantik...anda boleh lihat hampir keseluruhan bandar Istanbul...sayup mata memandang...memang amat berbaloi...
anda boleh google berkaitan tower ini kat internet...jika tak larat menapak, boleh je naik teksi...kkida hari tu tak tau pulak tower tu dok atas bukit...tu yg menonong aje jalan kaki dari stesen tramnye...tapi jika orang muda boleh jalan aje...
kat istanbul banyak masjid, dan most of the masjid macam nak sama aje warna dan bentuknya...
ada open air restaurant kat bumbung bangunan tu...jika musim sejuk memang nyamanlah makan kat tempat camtu...tapi harga makanannye memang depa semeleh tourist cukup-cukuplah...hehe...
 galata tower...Istanbul...tingginye lebih 60m...
itu aje kkida nak share mengenai Galata Tower, untuk more info boleh google kat internet....:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...