Saturday, April 23, 2016

day trip ke Nikko


Assalam,
kkida nak sambung cerita trip ke Jepang...:)


Nikko terletak lebih kurang 150km ke utara Tokyo, sebenarnya tempat ni cantik masa musim luruh...memang salah satu destinasi percutian penduduk tempatan...terdapat tasik yg besar...mungkin peninggalan gunung berapi satu masa dulu...masa kami sampai tempat ni lengang aje...macam hauted town pulak...hehe...

yelah...weekday, semua orang kerja...memang lenganglah...Nikko seperti frasers hill jika kat Malaysia,,,weekend getaway...tapi sebab dijaga rapi dan airpun pun jernih dan bersih, maka memang best sangatlah tempat ni kkida rasa. #manasampah

terdapat banyak sampan dan bot kecil untuk disewa...

untuk ke Nikko kkida sewa kereta ni...harga sewa sehari lebih kurang 20,000 Yen (kiralah sendiri berapa RM...:)

just nice untuk lima orang dan carseat Naurah...anakanda kkida drive (dia memang cekap bab bawa kereta kat negara orang ni...Alhamdulillah), kkida dok sebelah, ariff dan naurah tengah, TiNi dan mama Naurah belakang sekali...hehe (sorry....)

gunung ganang yang terbentang luas...mengelilingi tasik...masih ada sikit sikit kesan salji...
jalan jalan makan angin boleh lah tempat camni...kalau duduk lama mati kutu juga tokma...lol
pokok pokok semua masih belum berdaun...ranting aje...
InsyaAllah nanti kkida sambung lagi ye...:)