Wednesday, April 29, 2015

breadmaker....lama tak update blog....

Assalamualaikum,  sorry lama kkida tak update blog ni.  Bukan tak sudi tapi sebenarnya telah hampir sebulan rumah kkida takda internet. Memang melopong ajelah kalau takda internet ni kan...hehe....

ni kkida update guna handphone aje.  Jenuhlah nanti bila bil sampai....:)

Bercakap pasal hal hal berkaitan internet dan unifi dan telekom ni memang sabar jelah kan...jenuh dah call dan sebagainya....tapi biasalah negaraku tercinta....dah memang industri servis negara kita camtu....baik dulu sebelum diprivatekan hingga kini bila dah di swastakan....:'(
Kkida kekok sikit nak update tru handphone ni...tak biasakan....hmmm bilalah org tm ni nak dtg betulkan line rumah ni...:(
Lama tak update memang banyak yg nak dikongsi. Bagi yg follow my ig tu taulah juga cerita kkida...lol

Btw, tujuan kkida update blog just nak share some photos yg kkida dah share kat ig...recently kkida beli breadmaker oven. Kononnya nak buat roti sendirilah...:) dan photo photo ini membuktikannya...hehe...
Seronok juga ada bread maker ni...bila teringin nak makan pizza, campak campak aje bahan dlm bread maker tu dan jalan...after 1jam 30min siap doh....tekan tekan dlm dulang sapukan sos dan tabur bahan2...masuk dlm oven dan bakar...siap dah pizza...sesuailah utk org malas cam kkida ni... hehe
Tapi utk roti kena uli sikit sebelum bakar...jika guna setting biasa utk roti agak kasar kejadian nye. Tak lembut cam roti kita beli...so ada kekurangan jugalah breadmaker ni...

Oklah...kkida tak mampu dah nak terus taip guna benda alah ni...kelabu mata dah ni...InsyaAllah jika line rumah dah ok kkida akan update more stori ye...

P/s: sos tomato atas tu kkida buat sendiri...InsyaAllah later kkida share resepinye ye. Begitu juga calzone yg bawah tu...kkida akan share resepi filling nye nanti...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...