Friday, April 10, 2015

Amsterdam...windmill


Assalamualaikum,

kkida kembali bercerita...rasanya tak sanggup biarkan gambar-gambar yang cantik ini terperap dalam hp tanpa berkongsi dengan anda.

cerita dah lapuk...tapi takpalah kan...tujuan kkida hanya ingin berkongsi pengalaman kkida mengembara di bumi Allah yang indah ini.

mungkin juga ada antara pembaca blog kkida ni yang plan nak travel ke Europe...maka bolehlah jadikan blog kkida ni sedikit sebanyak sebagai bahan rujukan...kkida pun dapatkan info-info dari internet dan travel blog dalam dan luar negara...


Amsterdam/Belanda adalah antara bandar/negara yang tercantik yang pernah kkida jejaki selain Switzerland...Subhanallah...Allah swt jadikan bumi mereka sedemikian rupa...walaupun permukaan tanahnye rendah dari laut dan dipenuhi dengan parit, tasik, taliair, laut...dan sememangnya sebahagian besar bumi Belanda berair...namun ia menjadikan pemandangan bumi tersebut cantik dan menarik.

naluri manusia sentiasa tertarik dengan air...jika tak takdalah kita suka pi berkelah tepi laut, tepi tasik, tepi kolam, tepi sungai, tepi swimming pool, tepi air terjun dsbnye...untungnye negara tersebut telah dikelilingi dengan air...tepi rumah ada air, tepi taman ada air, tepi mall ada air, dalam bandar ada air...air sana air sini...dan kkida suka sangat...jika ada yang perambat kkida suruh pindah dari bumi tercinta ini, pasti kkida akan berhijrah ke Amsterdam/Holland...hehe...(angan-angan je...)


oklah melalut sikit...kkida takda apa nak sembang sangat...hanya nak share gambar-gambar ni aje...penuh dalam hp...lepas ni bolehlah kkida delete photo-photo tu...:)


bagi anda yg rancang nak travel ke Europe/Amsterdam...kkida sarankan anda ke tempat ni ok...sekarang ni musim bunga lagilah cantik....kkida gi musim sejuk pun cantik walaupun pokok tak berdaun...:)


lautnya memang warna camtu ok...kkida tak edit pun gambar ni...sangatlah birunya...kalau terjatuh dalam tu memang terus lenyaplah...huhu...masa ni angin kuat sangat dan permukaan laut tu berkocak kuat...


yang nampak jauh tu rumah orang...untunglah...huhu


gambar dua ni hanya nak mengesahkan kehadiran kkida kat tempat tu....lol....nanti ada orang kata kkida ciplak gambar dari internet lak...:-)...orang tak kata pun...kkida je yang memandai...


...windmill nye pun dah tinggal beberapa buah aje lagi...sikit lagi semua pun mungkin hilang dari pandangan...reput dek telan usia dan cuaca...


terima kasih Ya Allah kerna beri peluang kepada hamba Mu ini melihat bumi ciptaan Allah yang indah ini...:')


Amsterdam terkenal dengan kasut terompah ni...tak tau camna rasa pakai kasut ni...hehe...mesti sakit kakikan...keras tapaknya...kalau orang sakit lutut mesti terpeleot silap haribulan....lol...


dan sempat jamah apple pie kat cafe berhampiran...

InsyaAllah bila senang kkida share photo bahagian lain Amsterdam/Holland ok...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...